La Biblioteca Víctor Català ha acollit, aquest dimecres a la tarda, una conferència sobre intel·ligència artificial. Una cinquantena de persones han seguit la trobada, que ha impulsat la Diputació de Girona, a través del programa Bibliostream, amb l'objectiu de fomentar el coneixement científic i tecnològic entre la població.
Els riscos i les oportunitats que ens brinda la intel·ligència artificial, a hores d'ara, són desconeguts per un gran gruix de la població. Ara bé, conferències centrades en aquesta nova tecnologia, com la d'aquest dimecres a la Biblioteca Víctor Català, esvaeixen el fum que provoca la desinformació, mentre que alhora, assenten les bases per conèixer el seu potencial. De fet, l'expectació a l'Escala ha estat tal, que una cinquantena d'assistents han omplert la sala del centre. Una trobada que més enllà de difondre els fonaments de la IA, també ha llençat un missatge a les dones, perquè es decantin per les professions cientificotecnològiques, i participin "a dibuixar el futur".
Entre el públic s'ha expressat inquietud per conèixer el potencial de la intel·ligència artificial, però també s'han deixat entreveure les pors que generen els canvis. Per això, la doctora en enginyeria informàtica per la UPC, Karina Gibert, ha remarcat la importància d'efectuar aquestes conferències, i sobretot, ha assenyalat el paper de caràcter actiu, que ha de desenvolupar el conjunt de la societat, per tal d'obtenir una "eina ètica" i col·laborar en la seva desmitificació.
La conferència 'intel·ligència artificial: riscos i oportunitats' s'ha emmarcat en el projecte Bibliostream, que impulsa el servei de biblioteques de la Diputació de Girona i produeix l'Associació Catalana per a la Divulgació Científica. Hi col·laboren centres d'arreu de la província, com el de l'Escala, i a la pràctica, vol "fomentar el coneixement científic i tecnològic entre els usuaris de les biblioteques".