L'Organització de Productors Pesquers ha ofert un taller als alumnes de tercer de l'Escola Empúries sobre el peix blau. A través d'un quadern de treball han après les espècies, les tècniques de pesca i a tenir cura del mar. Aquesta activitat completa l'educació sobre pesca i el mar que s'imparteix al llarg del curs.
Aprendre a diferenciar una sardina d'un sorell, saber quin art de pesca s'empra per pescar peix blau o conscienciar que els plàstics malmeten el mar són alguns dels coneixements que els alumnes de tercer de l'Escola Empúries s'emportaran avui cap a casa.
L'Organització de Productors Pesquers de Catalunya i en concret la que fa referència al peix blau organitza uns tallers pràctics i divulgatius sobre el món de la pesca del peix blau a les escoles. Avui li ha tocat el torn a l'Escola Empúries de l'Escala, en una sessió adreçada als alumnes de tercer. A través d'un quadern de treball, els nens i nenes s'han introduït al món de la pesca d'encerclament.
Al llarg de la sessió s'ha treballat la lectura, les matemàtiques, la biologia i el medi ambient agafant com a punt de referència el peix blau i la pesca. Han après amb quines barques i arts es pesca el peix blau, les espècies, on habiten i quins problemes de salut té la Mediterrània.
Els nens i nenes no han perdut el fil de les explicacions i han participat activament. Alguns encara els agrada veure més el peix a mar que al plat, però altres ja el tenen com a part de la dieta.
Un dels objectius principals d'aquestes sessions és traslladar a les famílies la necessitat de comprar i consumir peix blau.
Un cap acabat el taller, segur que els nens i nenes miraran amb altres ulls quan vagin a port o entrin en una peixateria.