Els càmpings de l'Escala queden fora de la llista dels càmpings gironins amb més risc d'inundació. Montgó i la part baixa del Riells són les zones més vulnerables del municipi, on es concentren tres dels establiments que tenen un perill mitjà d'inundació.
La Generalitat de Catalunya ha posat el punt de mira en 23 Càmpings de les comarques de Girona, com especialment vulnerables en cas d'inundació. L'entorn dels Aiguamolls de l'Empordà, la desembocadura del Ter i de la Tordera concentren els punts crítics, amb 17 casos dels 23 establiments d'aquesta llista.
Els 5 càmpings censats a l'Escala queden fora d'aquest rànquing establert per l'Agència Catalana de l'Aigua i Protecció Civil. Els criteris per avaluar els riscos d'inundació es basen en la cartografia existent que delimita el perill de zones potencialment inundables per un període de retorn de 100 anys i, d'altra banda, pel risc geomorfològic d'inundacions.
Seguint aquests criteris, tres dels 5 càmpings escalencs queden dins de zones amb risc geomorfològic d'inundació, són el Càmping Illa Mateua, amb un 12% de la seva superfície, el WeCamp Montgó, amb un 34% i el Càmping Lacus a Riells on un 95% del seu sòl queda dins de zona potencialment inundable. Els càmpings Riells i l'Escala són els dos establiments turístics que queden completament fora de zones inundables.
Després dels darrers aiguats a Catalunya i el desastre succeït al País Valencià, la Generalitat de Catalunya, L'Agència Catalana de l'Aigua i Protecció Civil han començat a revisar la cartografia de zones inundables, un procés que s'espera tenir llest l'any vinent. Per tant, és possible que els criteris canviïn i el registre de càmpings dins de zones de perill d'inundació s'ampliï.
L'Escala també ha iniciat el procés de revisió i renovació del PROCIM, el Pla Municipal d'Emergències, que també s'espera tenir al dia dins el 2025.