Publicitat
Publicitat

Els gravats de Tàpies s'exposen a l'Alfolí de la Sal en el centenari del seu naixement

L'exposició 'Bon à tirer' recull una trentena de gravats, que Antoni Tàpies va efectuar en el seu moment de maduresa. Les peces pertanyen en el fons de la Fundació Vila Casas, i fins a l'1 de desembre, es poden visitar a l'Alfolí de la Sal de l'Escala.

En el centenari del naixement d'Antoni Tàpies, un dels grans referents de l'art contemporani català, la Fundació Vila Casas i l'Ajuntament de l'Escala presenten l'exposició "Bon à tirer". Un recull dels gravats, que l'artista va estampar al taller de Joan Roma entre els anys 1989 i 1993, i que ara, es poden veure a l'Alfolí de la Sal de l'Escala.

La mostra comprèn una selecció de 30 gravats, que copsen el vessant més sensible i espiritual de Tàpies, especialment, influenciat pel budisme zen. Així doncs, la preocupació pels misteris de l'existència i pel dolor inherent a la condició humana dialoguen, sobre el llenç, amb el món quotidià i domèstic, que es representen a través de xifres, creus, grafits o marques d'escriptura. 

Els gravats de l'exposició pertanyen a la col·lecció adquirida l'any 2017 per la Fundació Vila Casas, i tenen la peculiaritat de comptar amb la distinció 'bon à tirer', és a dir, 'vàlid per a estampar', un terme francès que designa la peça model utilitzada per produir el conjunt d'una l'edició. La mostra, que és comissariada per Natàlia Chocarro, no només aproxima el visitant a l'univers creatiu i personal d'Antoni Tàpies, sinó que alhora, permet conèixer les possibilitats tècniques del gravat.

Antoni Tàpies (Barcelona, 1923-2012) és un dels artistes catalans amb més projecció internacional de la segona meitat del segle xx. Pintor, escultor, gravador i teòric de l’art, s’ha consolidat com un dels màxims representants de l’informalisme europeu, gràcies a una obra que destaca per un estil únic, amb un repertori ric en simbolisme i codificat.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar