Publicitat
Publicitat

El Projecte Sèpia a la petita pantalla

El Projecte Sèpia passa de la mar a la pantalla en un documental que explica la història d'una iniciativa que enguany compleix 8 anys. El film ha estat dirigit per Roger Rovira, especialista en documental científic amb l'assessorament del biòleg Boris Weitzmann. 

L'any 2016 naixia una iniciativa pionera al voltant de la pesca i la conservació de la sèpia i ho feia de la mà d'en Boris Weitzmann, biòleg i l'Isaac Moya, pescador. Aquest any el Projecte Sèpia ha arribat al vuitè aniversari i ho ha fet amb un documental sota el braç. Roger Rovira ha estat el director d'un metratge d'una hora de llargada on s'exposa la petita història d'aquesta iniciativa i el dia a dia de la pesca artesanal d'aquest cefalòpode. 

El film és una revisió amb ulls de pescador al passat, present i futur de la sèpia a les badies de Roses i Pals. Un documental que convida a la reflexió al voltant de la salut del nostre mar però també la salut de la pesca artesanal. 

Al llarg del documental es poden veure testimonis de científics com el d'en Josep Lloret de la Universitat de Girona o el mateix Boris Weitzmann  i de pescadors locals com en Salvador Pagès, que es va involucrar des de l'Escala als inicis del projecte.  El film destaca el treball del sector pesquer per tirar endavant aquest projecte, però també desperta la inquietud a l'espectadorper poder posar el seu granet de sorra.

Malgrat que ens encarem cap a un futur incert, iniciatives com la del Projecte Sèpia demostren com la col·laboració entre la ciència i el sector primari és cada cop més necessària. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar