Publicitat
Publicitat

El passat i el present del vi en una visita al MAC Empúries

El MAC - Empúries i el celler Arché Pagès han efectuat aquest dissabte una visita conjunta pel jaciment, on la història s'ha combinat amb la tradició vitivinícola de la regió. L'activitat ha format part del cicle 'Beu-te el museu', que impulsa per tercer any consecutiu el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Una vintena de persones s'han endinsat aquest dissabte en la història del jaciment d'Empúries, però amb la particularitat de maridar les explicacions amb una degustació de vi. El museu arqueològic i el celler Arché Pagès de Capmany han unit forces per oferir als assistents una visita inèdita, que ha posat èmfasi en la cultura vitivinícola de les civilitzacions grega i romana, i l'empremta que encara preserva a la regió. L'activitat s'emmarca en la tercera edició del cicle 'Beu-te el Museu', que impulsa el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb la voluntat de promocionar el patrimoni, juntament amb els vins de la DO Empordà.

Durant el recorregut, s'han resseguit els espais més emblemàtics del jaciment, i s'han pogut degustar dos vins blancs, un de rosat i un de negre. El traçat ha finalitzat amb  un brindis i una tapa de pa amb tomàquet amb anxova.

La tercera edició de 'Beu-te el museu' compta amb la participació de 12 espais culturals, a més, de 12 cellers de la zona. El calendari de propostes, que fomenta l'enoturisme fora de la temporada estival, finalitzarà el 27 d'octubre al Museu d'Arqueologia d'Ullastret amb el celler Mas Llunes. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar