Publicitat
Publicitat

Segona Jornada de la Sardina

El decreixement dels bancs de sardina a la Mediterrània fa plantejar als científics la necessitat de promoure el consum d'altres espècies com l'alatxa. Així s'ha explicat en la segona jornada de la sardina a la Costa Brava, que es celebra avui al Maram.

La quantitat de captures de sardina a la Costa Brava va en descens i la que es pesca és cada cop més petita. Aquesta seria una de les primeres dades exposades avui per l'investigador Jordi Viñas, de la UdG,  davant el sector pesquer, aplegat en el marc de la segona jornada de la sardina a la Costa Brava. S'ha exposat en una primera taula l'estudi de les poblacions de sardina i petits pelàgics per passar després a una segona més centrada en espècies complementàries de la sardina com el verat, el sorell, l'alatxa i el bis i una tercera ja més enfocada en el cas concret de l'alatxa.

La jornada es desenvolupa a les instal·lacions del Maram - Centre d'interpretació del peix, convertint així l'Escala en capital del peix blau per un dia. Tant l'alcalde, Josep Bofill, que ha donat la benvinguda a tots els assistents, com Josep Lluís Sureda, patró major de la Confraria de Pescadors de l'Escala, s'han mostrat orgullosos d'acollir un esdeveniment d'aquestes característiques.

La jornada ha comptat amb presència i participació tant de científics com pescadors passant per tècnics i gestors. Entre ells, la gerent del GALP Costa Brava, Mireia Esteve.

Des del GALP es promou el projecte Ecodab, al qual científics i agents vinculats amb el sector poden acollir-se per finançar projectes d'adaptació al canvi climàtic.

Les dades i conclusions d'una jornada com la d'avui seran útils, entre d'altres aplicacions, per a afinar millor els plans de gestió i de captures de sardina.

La jornada s'ha de cloure amb una taula rodona amb presència del director general de política marítima i pesca sostenible de la Generalitat, Antoni Espanya, al costat de cinetífics, gestors de confraries i pescadors del sector de l'encerclament.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar