Publicitat
Publicitat

L'ABS de l'Escala inicia la campanya de vacunació contra la grip i la covid

La campanya de vacunació de la grip i la covid ha començat, aquest dimarts a la tarda a l'Escala, per als majors de 60 anys i els col·lectius de risc. Les vacunes s'administren a la Sala Polivalent aquest dimecres, i els caps de setmana del 19 i 26 d'octubre.

En Jaume de 77 anys, i la Conxita de 75 han estat un dels primers vilatans a immunitzar-se de la grip i la covid a la Sala Polivalent de l'Escala. La campanya de vacunació, que ha començat aquest dimarts a la tarda a la localitat, va adreçada a les persones majors de 60 anys, als col·lectius de risc i als professionals que hi estan en contacte. L'objectiu és reduir la transmissió d'aquestes malalties, abans de la temporada d'hivern, quan augmenta la circulació dels virus.  

El punt vacunal a l'Escala s'ha establert a la Sala Polivalent, i restarà obert aquest dimecres, i els caps de setmana del 19 i 26 d'octubre. Abans, però els usuaris han de demanar cita, a través dels canals de comunicació de Salut o presencialment, al Centre d'Atenció Primària de referència. En cas que s'opti per rebre els dos vaccins, s'administra un en cada braç, tal com han fet la Carmen de 79 anys i en Juan de 82, que després de patir dos infarts s'immunitza cada any. En canvi, en Genís de 83 anys i la Margarida de 79 han optat per posar-se només la vacuna de la covid.

Enguany, com l'any passat, també es recomana la vacunació contra la grip a les persones fumadores, així com als infants d'entre 6 i 59 mesos d'edat. Al conjunt de la Regió Sanitària de Girona es repartiran un total de 158.195 vacunes antigripals, i 109.234 de COVID. El departament vol arribar al 75% de la població major de 60 anys vacunada, quan l'any passat no es va assolir ni el 50%.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar