Publicitat
Publicitat

La Salomon Ultrapirineu ha comptat amb els escalencs Rafa Mundet i Marili Banegas

Rafa Mundet i Marili Banegas han competit a la Salomon Ultrapirineu. Mundet corrent els 100 quilòmetres i Banegas els 42. Es tracta d'una cursa de muntanya que reuneix cada any participants d'una cinquantena de països.

La marató de muntanya Salomon Ultrapirineu ha tingut accent escalenc. En el recorregut de 100 km hem tingut la participació de Rafa Mundet i a la dels 42, Marili Banegas.

Mundet, atleta del Bar i Muntanya, completava l'exigent circuit amb 16 hores, 55 minuts i 1 segon. Posició 281 de la general, 256 en la categoria masculina i plaça número 22 de la seva categoria. La velocitat mitjana va ser de 5,96 km/hora.

I pel que fa a Banegas completava els 42 km amb 5 hores, 32 minuts i 28 segons. Era una competició que tenia entre cella i cella des de fa temps. Va ser la número 148 de la general a travessar la meta, la dinovena en la categoria femenina. Però a la seva categoria, l'absoluta, es classificava al dissetè esglaó. La velocitat mitjana va ser de 7,57 km/hora. Per primera vegada, s'ha posat música durant el recorregut.

Banegas ha necessitat més temps de descans perquè aquesta prova de muntanya sempre és exigent. Aquesta ha estat la quarta marató de muntanya que ha realitzat, la tercera d’aquest any. La primera va fer el Trail Roca Corba a Canet d’Adri i després la Pà amb Tomàquet a Santa Coloma de Farners abans de culminar-ho amb la Salomon Ultrapirineu.

Estem pràcticament tancant el 2024, però Banegas no es cansa.

Banegas és atleta del Club d'atletisme de l'Escala-Empúries Flama91.