Publicitat
Publicitat

L'Escala, entre els que perden més aigua

L'Escala és el tercer municipi gironí que perd més aigua per fuites, només superat per Santa Pau i Ripoll. L'Ajuntament es defensa dient que s'ha reduit en un 5% les fuites i es marca l'horitzó de rebaixar-les per sota del 30%.

Un 39,7% dels 2,3 milions de metres cúbics d'aigua que entren a la xarxa de distribució d'aigua a la xarxa de l'Escala es perd pel camí a causa de fuites i/o altres problemes amb la xarxa de canonades del municipi. En tota la demarcació de Girona, només dos altres municipis superen l'Escala. Són Santa Pau,  amb un 47% de pèrdues i Ripoll, la segona capital de comarca amb més desaprofitament hídric.

Són dades extretes d'una anàlisis de les auditories municipals, obligatòries per les entitats subministradores d'aigua en serveis amb més de 5.000 abonats.

Des de l'Ajuntament de l'Escala, l'alcalde ha argumentat el volum de pèrdues adduint que el municipi té una xarxa molt extensa, de més de 135 quilòmetres de canalitzacions, construïdes majoritàriament entre els anys 60 i 70, amb materials que el pas del temps s'han anat deteriorant. Amb tot, apunta que s'estan revertint la tendència i en els darrers anys s'ha reduït un 5% el volum de pèrdues, alhora que posa en l'horitzó el futur contracte de gestió del servei, on s'hi inclouran inversions importants en millores de la xarxa de canalització.

De fet, actualment s'està executant una de les inversions més importants en tema d'abastament d'aigua potable de les últimes dècades a l'Escala, amb la construcció de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP). Més de 7 milions d'euros que han de suposar millores importants en el servei.

Una instal·lació que preveu, també, la instal·lació d'un mòdul de dessalinització de l'aigua.

Ho explicava l'alcalde en l'entrevista d'aquesta setmana al programa Línia Directa, on va parlar també de les ordenances fiscals i pressupostos municipals que s'haurien d'aprovar al ple del 28 d'aquest mes d'octubre. Segons Josep Bofill seran unes ordenances i pressupostos marcats per una línia de continuïtat, sense increment d'impostos i amb contenció en la despesa.

A l'entrevista, Bofill va fer públic que ja hi ha empresa adjudicatària de les obres de reforma del Passeig Lluís Albert, tercera i última fase de la reforma del front marítim de l'Escala. Serà l'empresa Rubau Tarrés. Ara falta fer la reunió de planteig d'obra, que es preveu poder començar a mitjans del novembre vinent per acabar abans del juliol de l'estiu vinent. També es vol convocar una trobada amb els comerços afectats, per garantir que l'accés estarà obert durant tot el procés.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar