Publicitat
Publicitat

La zona d'Empúries protagonista de les JEP 2024 a l'Escala

Dues visites guiades al nou museu d'Empúries i dues visites especials a la zona medieval de Sant Martí d'Empúries. Activitats principals de les Jornades Europees de Patrimoni 2024 a l'Escala. Unes propostes molt ben acollides i amb les places exhaurides des de feia dies.

 Un any més, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha impulsat les Jornades Europees de Patrimoni , les JEP, una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural. L'Escala participa cada any a les Jornades amb propostes diverses per conèixer el municipi i el seu entorn. Enguany s'han celebrat dues activitats, visites guiades al nou museu del MAC Empúries i també a la zona d'Empúries. Propostes molt ben acollides per la gent, que han necessitat doblar l'oferta per no deixar a ningú fora. El dissabte el museu de l'Escala, proposava una visita guiada a Sant Martí d'Empúries medieval. Una ruta consolidada des de fa anys com una de les visites d'estiu, que ajuden a conèixer l'inici del seu poblament, la primera capital del comtat d'Empúries i la seva evolució. Una hora llarga de visita, per perdre's per la màgia i els carrers medievals de Sant Martí.

El diumenge el protagonisme era pel nou museu del MAC Empúries, una visita guiada a la renovada exposició permanent del jaciment "Empúries. Port de Cultures" la qual mostra una àmplia selecció de les peces més rellevants que s'han recuperat tant a les excavacions del conjunt arqueològic i com al seu entorn més proper, per redescobrir la Mediterrània com un espai de confluència mil·lenària. Dues visites a càrrec de la coordinadora del MAC Empúries, Marta Santos i l'arqueòloga Elisa Hernández.   

El MAC Empúries, igual que els altres museus de Catalunya, oferien juntament amb les JEP una jornada de portes obertes. Un dia per conèixer gratuïtament els jaciments arqueològics, els museus i els seus equipaments. Ara el MAC Empúries ja encara la temporada de tardor-hiverna enfocant la seva activitat als grups escolars.

 Les JEP són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del patrimoni cultural.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar