Publicitat
Publicitat

L'Escala serà seu del 30è Fòrum de Museus Marítims de la Mediterrània

El 2025 l'Escala i Sant Feliu de Guíxols acolliran el 30è Fòrum de Museus Marítims de la Mediterrània. L'Escala ha estat present a l'edició d'enguany a Sesimbra, Portugal, on s'ha presentat el projecte de la Teranyina Paca, la història de la Trini i s'ha mostrat l'Escala davant els representants dels altres museus. 

Una delegació de l'Ajuntament de l'Escala i del Museu de l'Escala han assistit al 29è Fòrum de Museus Marítims de la Mediterrània, que s'ha celebrat a Sesimbra, Portugal. El Fòrum d'enguany anava dedicat a la relació entre els museus marítims i la comunitat pesquera

 En aquest context, s'ha anunciat que l'Escala i Sant Feliu de Guíxols seran la seu de l'edició de 2025. 

Una edició centrada en com els museus marítims afronten el repte de la sostenibilitat.

Pel que fa al fòrum celebrat a Portugal, l'Escala ha presentat tres ponències, de la mà de Martí Guinart, regidor de cultura i patrimoni, Mariona Font, tècnica del Museu de l'Anxova i de la Sal i Lurdes Boix, 1a vicepresidenta de l'Associació de Museus Marítims de la Mediterrània. 

Martí Guinart va fer una presentació de l'Escala a tots els assistents, mentre que Mariona Font va explicar el projecte de la Teranyina Paca.

Lurdes Boix va centrar la seva xerrada en la història de la tonyina Trini, un exemple pedagògic que també va molt lligat a la sostenibilitat pesquera i ambiental.

Un cop acabat el Fòrum, l'Associació de Museus va passar el testimoni a l'Escala. Un relleu amb forma d'albergínia que simbolitza el nexe comú entre tota la cuina mediterrània. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar