Publicitat
Publicitat

L'Escala participa un any més a les Jornades Europees del Patrimoni

El Museu de l'Escala ha programat una visita guiada especial al Sant Martí d'Empúries medieval amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni. El fil conductor de les jornades d'enguany és el lema "Itineraris, xarxes i connexions"

Les Jornades Europees de Patrimoni és una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que es celebra a Catalunya de forma ininterrompuda des de 1991. Està considerada l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrioni cultural. Centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals hi participen un any rere l'altre obrint les portes de casa seva per acostar el seu patrimoni cultural a la ciutadania.

L'edició d'enguany es coordina a l'entorn del lema "Itineraris, xarxes i connexions", coincidint amb el 70è aniversari de la Convenció Cultural Europea i entenent que el nostre patrimoni té molt a dir-nos sobre com els pobles, la comunitat, els països i les cultures han estat connectats durant molt de temps. 

El Museu de l'Escala hi ha participat cada any. Enguany, lligat amb el lema de les jornades, s'ha programat una visita guiada especial pel nucli de Sant Martí d'Empúries.

Entrant pel portal medieval, es resseguirà el perímetre del poble, es parlarà del que va ser la Palaiàpolis i l'evolució que ha tingut el nucli al llarg del temps.

L'altra activitat que es farà a l'Escala vinculada amb les Jornades serà la visita guiada per la nova exposició permanent del Museu d'Empúries, l'exposició "Empúries, port de cultures", organitzada des del MAC-Empúries.

. Les Jornades Europees de Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per redescobrir el nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat. Entre el divendres 11 i el diumenge 13, hi ha centenars d'activitats programades, entre jornades de portes obertes, visites guiades, concerts i activitats i tallers familiars. Es poden consultar, organitzades temàticament i geogràficament en l'agenda en líniaEls dies 11, 12 i 13 d’octubre et convidem a viure noves activitats i experiències en aquesta jornada de descobertes del nostre patrimoni cultural. Un gran ventall de propostes (des de portes obertes o visites guiades fins a concerts i activitats i tallers familiars, entre d’altres) que es podran consultar, organitzades temàticament i geogràficament, en l’agenda en línia de les jornades.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar