Publicitat
Publicitat

Una Festa de l'Anxova multitudinària corona Judit Mascó com Anxova d'Or

La 34a Festa de l'Anxova de l'Escala ha aplegat centenars d'assistents al voltant del producte estrella de l'Escala. Diumenge es vivia l'acte central amb l'entrega de l'Anxova d'Or, el pregó i la degustació d'anxoves. La cantada d'havaneres amb Oreig de Mar, i el concert de jazz de dissabte a la nit han posat el toc musical a la festa. 

L'Entorn de la Punta, la Riba i La Platja ha estat el centre neuràlgic de la 34a Festa de l'Anxova de l'Escala. Divendres ja es donava el tret de sortida a la Ruta de la Tapa de l'Anxova, amb la participació d'una vintena d'establiments i dissabte a la nit, el concert de jazz amb Shushu and Sinhead  debutaven com a teloners de la festa. 

Diumenge arribava el dia central de la festa, amb l'entrega de l'Anxova d'Or a Judit Mascó i el pregó a càrrec de Josep Font, vicepresident de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. A la Punta s'hi va aplegar molt de públic per escoltar, primer de tot,  les paraules de Josep Bofill, alcalde de l'Escala, que posava en relleu el sector de la pesca i defensava l'aposta per un model turístic desestacionalitzat i sostenible.

Joan Font llegia un pregó estructurat en una defensa a ultrança de tota la cadena alimentària a Catalunya, des del sector primari fins a la restauració. 

Una defensa, que passa necessàriament pel foment de l'autoestima gastronòmica, on l'anxova té un pes cabdal.

Judit Mascó era coronada com Anxova d'Or de l'Escala 2024, per la seva tasca de difusió de l'anxova de l'Escala i el sector pesquer, al programa Ahora o Nunca de Televisió Espanyola. En el seu discurs explicava com va anar la idea de venir a filmar a l'Escala

Un premi que ha rebut amb molt orgull i satisfacció

L'acte central el tancava Rosa Hostench, presidenta de la Unió d'Antics Saladors de l'Escala.  En les seves paraules va transmetre la importància de la implicació de tots els sectors del poble i va agrair tots els voluntaris que fan possible que cada primer cap de setmana d'octubre es pugui celebrar aquesta festa. 

La Riba era l'escenari d'una multitudinària degustació d'anxoves. En total es van repartir 2.900 racions, xifra que es va veure reflectida en llargues cues per tota la platja.  Conjuntament amb la degustació, l'Anxova Milionària va repartir 3.000 participacions de loteria de Nadal. L'Associació Local Contra el Càncer feia la típica jornada de postulació i muntava parada per les inscripcions de la caminada solidària. 

Oreig de Mar va tancar la Festa de l'Anxova amb una cantada d'havaneres a peu de platja, que es va allargar fins passat el migdia. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar