Publicitat
Publicitat

Copcisa remodelarà per 5,4 MEUR l'estació de trens de Camallera

El Ministeri de Transports ha adjudicat per 5,4 milions d'euros a l'empresa Copcisa, el contracte de remodelació de l'estació de Camallera. Les actuacions preveuen adaptar la infraestructura per a les persones amb mobilitat reduïda, a més d'ampliar l'andana fins a 210 metres, perquè en un futur s'hi puguin aturar els trens de mitjana distància.

Els trens regionals són els únics que a hores d'ara, es detenen a l'estació de Camallera. El municipi, però fa anys que reivindica la parada dels trens de mitjana distància, i en aquest sentit, el govern espanyol ha començat a posar fil a l'agulla per a materialitzar la demanda. Segons ha avançat el Diari de Girona i ha confirmat l'alcalde del municipi, el Ministeri de Transports ha adjudicat per 5,4 milions d'euros a l'empresa Copcisa, el contracte de remodelació de l'estació de Camallera.

Les actuacions contemplen ampliar l'andana fins als 210 metres, una condició indispensable, segons ha explicat el batlle Esteve Gironès, perquè en un futur s'hi puguin aturar els combois de mitjana distància. A més, les dependències s'adaptaran per a persones amb mobilitat reduïda. Es constituiran nou passos inferiors, i s'incorporarà a l'andana material antilliscant i botons de senyalització per a persones amb ceguesa. El projecte també preveu millorar els tancaments d'accés sense barreres arquitectòniques, instal·lar noves marquesines i habilitar un circuit de càmeres de vigilància per augmentar la seguretat.

Les obres compten amb una línia de subvenció dels fons Next Generation de la Unió Europea, i els treballs es calcula que tinguin un termini d'execució de 15 mesos, segons s'ha expressat en les diverses reunions entre Adif i el consistori. Copcisa, l'empresa encarregada d'executar la remodelació, té presència a Espanya i Xile, i la seva activitat està especialitzada en l'àmbit d'obra civil, edificació, serveis i concessions. Quan les actuacions es materialitzin, la Generalitat contempla instaurar una nova línia d'autobús, que connecti l'estació amb l'Escala i a més, faci parada en els municipis intermedis.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar