Publicitat
Publicitat

Cobra durant 20 anys la pensió del seu pare mort

Un veí de l'Escala va cobrar la pensió del seu pare mort durant 20 anys. Ha estat condemnat a dos anys de presó i una sanció de més de 300mil euros. Ni ell ni l'entitat bancària, que n'hauria d'haver fet el control de vida, la volen pagar.

Segons informa el setmanari l'Empordà, entre l'agost de 1997 i l'abril de 2016, durant 20 anys, un veí de l'Escala va cobrar dues pensions de l'Institut Social de la Marina, que corresponien al seu pare, que havia mort el juliol de 1997.

Cada mes cobrava un import que superava les 30mil pessetes, que sumades durant els 20 anys,  han acumulat 204mil euros. L'entitat bancària on cobrava no va fer el control de vida. L'institut de la Marina se'n va adonar l'any 2016 i va denunciar el cas i atribueix l'error a l'entitat bancària, que teòricament és qui pot fer controls de vida. Es creu que es va fer el control quan el pare de l'acusat, en cas de ser viu,  hauria superat els 100 anys.

L'acusat ha admès la situació  i els dos anys de presó proposats per l'acusació. S'ha mostrat disconforme, però,  amb la sanció i la indemnització que se li demana, que supera els 300mil euros.

La defensa al·lega que l'estat té mitjans per controlar aquestes situacions i que en cas d'haver de pagar indemnització, se n'hauria de fer càrrec l'entitat bancària.

El compte era d'una caixa de pensions que va comprar un banc, que tampoc vol assumir la indemnització. L'acusació recorda a l'entitat que va assumir actius i passis de l'antiga caixa de pensions i el fa responsable de conducta negligent. 

 Ara li tocarà decidir a l'Audiència de Girona, que s'encarrega del cas..

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar