Publicitat
Publicitat

Llista d'espera per accedir als cursos de català a l'Escala

Els cursos de català a l'Escala, que ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística, han registrat una alta demanada d'inscrits. Actualment, el servei compta amb un centenar d'alumnes, però hi ha estudiants que s'han quedat sense plaça. De fet, hi ha llista d'espera en tots els grups per accedir a les classes.

Un centenar de persones estudien català a l'Escala, en els cursos que realitza el Consorci per a la Normalització Lingüística. Les classes van començar la setmana passada, però hi ha ciutadans que s'han quedat sense plaça. De fet, l'alta demanda per aprendre l'idioma en el municipi ha propiciat que en els darrers anys, sigui habitual que es creïn llistes d'espera en tots els grups per accedir a la formació. Enguany, no ha sigut una excepció, tot i que des del centre han explicat que al desembre s'obriran noves inscripcions. 

El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix a l'Escala tres nivells de català, que corresponen a la formació bàsica (A1 - A2) i intermèdia (B2). En els dos primers cursos s'estableixen les bases de l'idioma, mentre que a l'intermedi 2 els estudiants són autònoms i es barregen a l'aula amb persones catalanoparlants que volen millorar la comprensió escrita. 

Les classes es realitzen a l'edifici de Can Maset de l'Escala, de dilluns a dijous en horari de matí o de tarda. Els cursos s'estendran fins al desembre, quan es tronin a obrir noves places. Des del centre, també fan una crida a trobar persones que vulguin adherir-se al Voluntariat per la Llengua. Un servei que posa en contacte catalanoparlants amb aprenents de l'idioma, per fomentar l'expressió oral. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar