Publicitat
Publicitat

Lectures en ruta, Aurora Bertrana i Les Bertranettes

L'experiència literària adreçada a joves, el 'Lectures en ruta', fa parada a l'Escala on ressalta la figura d'Aurora Bertrana. Una jornada amb activitats matí i tarda per mostrar al públic més jove opcions literàries i descobrir nous autors.

L'Escala ha acollit durant aquest cap de setmana, un dels cinc caps de setmana programats dins el projecte 'Lectures en ruta'. Una proposta de qualitat que compleix set anys i que té per voluntat fomentar el gust per la lectura entre els joves. Oferint un viatge pel territori català, descobrir autors, fugint de la lectura comercial i obrint noves perspectives.

La jornada escalenca va girar entorn de l'escriptora i violoncel·lista catalana, Aurora Bertrana. Per això es va programar al matí una sortida en vaixell tot seguint el fil de la novel·la rosa ambientada a l'Escala 'Vent de grop'. Ja a la tarda es van fer tallers de ceràmica, trobades amb editorials i el concert 'Les Bertranettes' un viatge de descoberta per la trajectòria musical d'Aurora Bertrana, com a violoncel·lista i jazzwoman, a partir de les seves memòries i al so d'un trio de jazz. Unes propostes per reivindicar la figura de la dona de les mil facetes: Aurora Bertrana.

L'Escala i l'Empordà ha estat la primera aturada del 'Lectures en Ruta 2024' on s'ha parlat d'Aurora Bertrana, del paisatge, els efectes del turisme, la literatura eròtica, de Vicenç Pagès Jordà i també de la frontera. La pròxima parada serà a Terres de Ponent coincidint amb el Festival Patac de còmic.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar