Publicitat
Publicitat

Comença el sisè curs de restauració d'embarcacions tradicionals

La tècnica del mestre d'aixa torna a protagonitzar el taller de restauració de barques del Museu de l'Anxova i de la Sal. Dissabte se'n feia la primera sessió, al taller de Drassanes Sala. La primera feina d'enguany és la substitució de la roda de popa de la barca Ulisses, de Tossa.

El Museu de l'Anxova i de la Sal manté intactes les il·lusions entorn a la recuperació de la memòria marinera del municipi i aquest cap de setmana ha estrenat la sisena edició del taller de restauració d'embarcacions. És impartit per en Xeve Feliu, mestre d'aixa de Drassanes Sala i enguany hi participen tres debutants i quatre que retepeixen experiència. 

Les primeres sessions d'aquest any es fan al mateix taller de Drassanes Sala i es treballa en l'embarcació Ulisses, de Tossa, que ha arribat a les drassanes per ser reparada. La tasca principal serà la substitució de la roda de popa que està molt malmesa.

Durant el curs es treballarà també amb alguna de les embarcacions del Museu com la barca Paca. En definitiva, el que es pretén és que els alumnes vegin i coneguin la globalitat de tasques que implica restaurar una embarcació.

L'alcalde de l'Escala, Josep Bofill va assistir a la primera sessió del taller, va encoratjar els participants i va destacar que tallers com aquest serveixen per a posar en valor feines avui quasi desaparegudes.

Els participants son d'origens ben diversos i de motivacions diverses. La Bàrbara i l'Anaïs han debutat aquest any.

A l'altre cantó, l'exemple d'en Carles, de Tossa, que ha participat en tots els tallers excepte un.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar