Publicitat
Publicitat

Urban Sketchers, l'afició pel dibuix urbà

El col·lectiu Urban Sketchers de Girona fa una trobada avui a l'Escala per dibuixar i pintar l'entorn de La Platja. Treballen sobretot amb aquarel·la i difonen els seus treballs a les xarxes socials.

El moviment Urban Stetchers va sorgir fa no gaire més d'una dècada a Seattle de la mà d'un català, Gabi Campanario. En les esperes per agafar el transport urbà, ell dibuixava i, aprofitant l'eclosió de les xarxes socials, compartia els seus dibuixos amb els internautes. La idea va fer furor i s'ha anat extenent, fins el punt que a dia d'avui hi ha més d'un miler de grups d'Sketchers arreu del món. Tots ells comparteixen un decàleg, el punt més important del qual és que dibuixen sobre la reailtat i documentant el lloc dibuixat.

El grup d'Urban Sketchers de Girona té pels volts de 150 membres i avui s'han trobat a l'Escala, a l'entorn de La Platja.

A l'Escala, avui, s'ha aplegat prop d'una trentena d'artistes d'aquest col·lectiu. El gruix d'ells s'ha ubicat a l'entorn de La Platja i La Riba. En Joan Coromina és un d'ells.

La Maribel, la Dolors i la Rosbita avui dibuixaven persones, el mar i les cases.

Cada trobada s'acaba amb la foto de grup tant dels participants com dels dibuixos i aquarel·les creats.

El grup gironí d'Urban Sketchers té un blog i un perfil propi a Instagram, on es pot seguir el calendari de trobades i admirar part de les creacions que sorgeixen de cada trobada.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar