Publicitat
Publicitat

Itàlia lidera les primeres proves del Campionat del Món de RS21

Les competicions oficials del Campionat del Món de vela de la classe RS21 han començat aquest dimecres a l'Escala, i s'estendran fins al dissabte. En la primera jornada, Itàlia ha dominat la capçalera de la flota amb el patró Dario Levi com a líder absolut.

Les tres primeres proves del Campionat del Món de vela de la classe RS21 han situat a Itàlia com a capdavantera de la competició. De fet, la primera posició de la categoria absoluta l'ha encapçalat l'embarcació ITA 288 Fermito d'Arja del patró Dario Levi, seguida amb només dos punts de diferència, per l'ITA 244 Torpyone d’Edoardo Lupi. La tercera plaça, en canvi, ha estat per a l'ITA 296 Caipirinha de Martin Reintjes.

El campionat, que es realitza fins dissabte al mar d'Empúries, compta amb la participació de 40 embarcacions i 160 navegants d'arreu del món. Més enllà de la categoria absoluta, aquest dimecres també s'ha efectuat la prova Corinthian, adreçada als navegants no professionals. Ha estat un altre veler italià, l'ITA 238 de Riccardo Benvenuto, qui ha liderat la classificació amb 35 punts. Pel que fa als menors de 23 anys, Itàlia repeteix en les primeres posicions amb dues embarcacions de l’armador Andrea Nocella.

Aquest dimecres, en concret, s'han disputat les primeres proves del campionat, amb unes condicions meteorològiques favorables, amb l'entrada de vent del sud. La competició ha encarat aquest dijous la segona jornada, amb la previsió que els italians mantinguin el lideratge. 

Amb seu al Club Nàutic l'Escala, l'esdeveniment reuneix fins dissabte embarcacions RS21, que es construeixen amb resines derivades de baix impacte ambiental, i quan no naveguen a vela, ho fan propulsades per mitjà de motors elèctrics. Els recorreguts també s'han ideat de manera sostenible, ja que s'ha prescindit del fondeig de les balises i en aquesta ocasió, s'ha optat pel control GPS evitant l'impacte sobre el fons marí. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar