Publicitat
Publicitat

La tempesta de la matinada de dissabte inunda Montgó

La matinada de dissabte, més de 100mm en poc més de 1 hora i mitja van provocar diverses inundacions en carrers i baixos de la zona més propera a Cala Montgó. Els equips d'emergències van fer més d'una vintena de sortides per tal d'evacuar l'aigua i netejar els carrers i accessos. 

Eren poc més de les 2h de la matinada de dissabte quan el cel de l'Escala va quedar totalment il·luminat pels llamps i llampecs. Tot seguit la tempesta va descarregar de forma torrencial, afectant sobretot al sector sud i de llevant del terme municipal. 

Una hora i escaig d'aiguat, que a Montgó va sumar fins a 114mm. Una aigua que  va fer baixar amb força els còrrecs del Montgrí i va acabar inundant carrers i baixos de les cases i diferents establiments turístics i de restauració. 

La tempesta va afectar de forma prou desigual al municipi amb registres que van anar dels 30 a 40mm al sector de ponent i centre i més de 50mm entre Riells i Montgó. La intensa activitat elèctrica va fer marxar la llum en diverses ocasions, un panorama que encara agreujava molt més la situació que vivien els veïns afectats.  

Els bombers van haver de fer més d'una vintena de sortides per evacuar aigua de baixos i garatges i també de diferents establiments turístics, com càmpings i restaurants de la zona. Els equips públics de neteja i els serveis municipals de seguretat es van sumar a la tasca de neteja de carrers i d'ajuda als veïns afectats

L'aiguat també va afectar municipis veïns com Torroella de Montgrí i Verges on també es van superar els 70mm recollits segons els observatoris oficials. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar