Publicitat
Publicitat

L'Arxiu Municipal rep la cessió d'una aquarel·la de La Creu de gran format

L'Arxiu Municipal de l'Escala ha rebut la cessió, per part d'una família del municipi, d'una aquarel·la de gran format de l'artista Manuel Bordallo. El consistori ha encarregat la restauració al Centre de Conservació i Restauració de Béns Mobles de Catalunya, un procés que s'està realitzant de cara al públic, concretament, en el Museu de l'Anxova i de la Sal.

L'Arxiu Municipal ha rebut de la mà d'un escalenc, amb molt afecte al patrimoni del poble, una obra paisatgística d'art de gran format. Es tracta d'una aquarel·la del prestigiós  pintor Manuel Bordallo on es veu el paisatge de La Creu, amb les barques i les barraques cap allà la dècada dels anys 80. 

L'Obra requeria un procés de restauració per retornar la intensitat de color original, tasca que s'ha encarregat al Centre de Conservació de Béns Mobles de Catalunya.

Uns treballs que s'estan fent aquesta mateixa setmana de cara al públic a la sala gran del Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala. La tasca de restauració està prevista que s'enllesteixi la setmana vinent. 

Una experiència única tant per l'artista com pel públic.

L'Ajuntament de l'Escala posa en relleu la qualitat de l'obra i el gest de cessió per part de la família escalenca qui n'ha fet la donació. 

Aquesta aquarel·la, un cop restaurada, restarà exposada al Museu de l'Anxova i de la Sal, dins l'espai de l'exposició permanent, dedicada a la pesca i la salaó a l'Escala.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar