Publicitat
Publicitat

Avui la biblioteca compleix 40 anys

La biblioteca compleix 40 anys d'història i d'evolució constant, passant de ser un espai bàsicament dedicat als estudiants a ser un centre cultural bàsic pel municipi. Lídia Solés n'ha estat la directora des de la seva inauguració.

Va ser el 5 de setembre de 1984, coincidint amb l'últim dia de la Festa Major de l'Escala, quan es va inaugurar la Biblioteca Municipal de l'Escala. És a dir, just avui fa quaranta anys.

Va ser a la primera planta del que llavors era un edifici propietat de Caixa de Girona, en un acte que va comptar amb un gruix important d'autoritats, i és que era la primera biblioteca pública del municipi.

Uns anys més tard l'ajuntament adquiria l'edifici i el destinava completament a la biblioteca,  amb la segona planta dedicada a sala d'actes.

Lídia Solés és directora de la biblioteca des de la seva inauguració i ha viscut de primera mà els canvis en tots els sentits, sobretot amb l'entrada de les noves tecnologies i amb moltes anècdotes.

En quaranta anys els usuaris han canviat molt, al principi bàsicament amb alumnes de les escoles com espai d'estudi, de redacció de treball i també de trobada, moltes vegades generant més xivarri del que tocaria per un espai com aquest. La gent gran en quedava una mica fora.

Ara una biblioteca és un espai cultural de primer ordre.

La biblioteca segueix evolucionant, qui sap quins seran els canvis amb la implantació de la intel·ligència artificial o amb els avenços que cada vegada s'implanten  amb més celeritat.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar