Publicitat
Publicitat

Ofici solemne en honor a Santa Màxima

La missa en honor a Santa Màxima s'ha realitzat a l'església de Sant Pere de l'Escala, en el marc de la festa major del municipi, amb l'acompanyament musical de la Cobla Cervianenca. L'ofici religiós, que ha comptat amb la presència de menys assistents respecte als anys anteriors, ha finalitzat amb el cant dels goigs en veneració a la màrtir.

El 2 de setembre és Santa Màxima, patrona de l'Escala, i com és habitual, el municipi ha oficialitzat una missa en honor a la màrtir. A dos quarts de dotze, mossèn Martí Colomer ha donat la benvinguda als presents a l'església de Sant Pere, on s'ha registrat una lleugera davallada d'assistents respecte als anys anteriors. Ara bé, no han faltat a la trobada, representants del consistori, així com dels diferents cossos de seguretat. 

L'acte religiós s'ha emprès davant les relíquies de Santa Màxima, que es conserven a l'església de la localitat, i ha comptat amb l'acompanyament de la Cobra Cervianenca. Més enllà d'interpretar els càntics, la formació de Cervià de Ter ha clausurat la trobada amb l'actuació tradicional dels goigs en veneració a la màrtir.

Ha estat el mateix grup musical, qui un cop finalitzada la missa, ha executat tres sardanes a l'exterior. S'hi han adherit una cinquantena de fidels, que han ballat fins entrada la una del migdia.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar