Publicitat
Publicitat

La regata Atena reuneix una setantena de navegants al Mar d'Empúries

La regata Atena ha comptat amb una setantena de navegants catalans, però també francesos. Les tres mànigues que es van disputar van ser totes dissabte perquè diumenge no va haver-hi vent. Per cert, enguany, l'esdeveniment també s'ha adaptat a les persones que conviuen amb alguna discapacitat.

Fins a una setantena de navegants han competit a la vint-i-tresena edició de l'Atena regata. Els participants d'aquesta competició de vela lleugera han estat de la costa catalana i també de França. La classe més nombrosa ha estat la d'Optimist que reunia quaranta inscrits.

Cal destacar que molts d'ells feien s'iniciaven a l'esport. De fet, molts dels navegants no faltaran al Trofeu Mar d'Empúries que serà els dies 14 i 15 de setembre, la que serà la primera cita del circuit català d'Optimist.

Pel que fa a estrictament a la competició, l'Atena ha disputat un total de tres proves. Totes es van fer dissabte perquè diumenge, per manca de vent, els navegants no van poder competir.

Lluc Garcés del GEN Roses ha assolit la victòria absoluta i també la dels sots 16 de la classe Optimist; Lucas Garrido d'Arenys de Mar s'imposava als sots 13, categoria en què Mia Mateu del CN l'Escala quedava segona. I entre els més petits, als sots 11, Marta Mendioleta del CN El Masnou s'ha enfilat fins a al primer esglaó, classificació en què Loris Mateu quedava segon.

Quant a la primera plaça Open, el millor ha estat Lluís Ferrer seguit del seu company Vicenç Batlle. I Nerea Obeso i Arnau Jou se'ls reconeixia per haver estat els millors en les categories femenina i masculina. També distinció per Arnau Carrés per ser el primer local en la classificació juvenil.

I amb relació a la vela adaptada Hansa, el vencedor ha estat Jordi Cargol del CV Palamós mentre que entre les tripulacions dobles, els millors han estat Anna Nadal i Àngels Roca del Club Nàutic l'Escala.

Cargol va quedar primer a la primera Copa Catalana de Vela Adaptada disputada a l'Escala

Ha estat la primera victòria a l'Escala de Nadal i Roca, que, per cert, també han destacat en l'àmbit nacional.

Van competir Kakapo Open Race-Campionat d’Espanya de Vela Adaptada i Accessible, a Barcelona

Justament a l'entrega de premis, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de l'Escala, Boran Minic, estava especialment orgullós que el Club Nàutic hagi apostat per la vela adaptada.

Paral·lelament a la regata Atena, altres activitats aquàtiques de la Festa Major han estat els tastets de rem, caiac i pàdel surf, tres esports que omplen de color el Mar d'Empúries. Són modalitats que sempre venen de gust practicar sigui per gaudir de la natura o passar una bona estona. Cal recordar que el primer esdeveniment al mar va ser la travessa de natació que superava totes les expectatives amb 700 inscrits.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar