Publicitat
Publicitat

35mil persones segueixen les activitats de Festa Major

35mil persones segueixen les activitats de Festa Major de l'Escala. L'Exposició de festa s'ha dedicat a gravats d'Antoni Tàpies. L'homenatge ha estat per Pedro Martos, el Coquini.

La Festa  Major de l'Escala s'ha tancat amb un balanç ben positiu, amb molt seguiment de les activitats que es van programar i també molts visitants durant tot el cap de setmana que aprofitaven els últims dies de vacances abans de tornar  a la rutina.

S'han pogut gaudir activitats per a tota la família, des de les infantils adreçades a un públic més infantil, a les dedicades a tota la família, les esportives,  els concerts i naturalment les més tradicionals.

Per fer possible la Festa Major ha estat necessari l'esforç de la comissió de festes i també de les entitats, a qui l'alcalde ha volgut agrair la col·laboració.

La festa començava divendres amb activitats al matí  i a la tarda era el torn de les més institucionals, primer amb la inauguració de l'exposició de Festa Major, enguany 'Bon à tirer, gravats d'Antoni Tàpies', visitable fins diumenge.

La mostra es va posar en marxa en motiu del centenari del naixement d’Antoni Tàpies, un dels artistes contemporanis catalans més rellevants i prolífics del segle XX. Recull una selecció de gravats que Tàpies va estampar al taller de Joan Roma, un dels gravadors més reconeguts de Barcelona.

A la inauguració els visitants van poder fer una visita guiada acompanyats de la comissària de l'exposició Natàlia Chocarro.

L'exposició de Festa Major és una nova col·laboració entre l'ajuntament de l'Escala i la Fundació Vila Casas.

La cercavila de benvinguda a la Festa Major a càrrec de 'Red Wine Cabaret' acompanyava la gent des de l'Alfolí i La Platja fins la Plaça de l'ajuntament, on es celebrava el pregó.

El protagonista previ al pregó va ser Pedro Martos, conegut per a tothom com el Coquini, un personatge que fa més de 40 anys que ven cocos a les platges del municipi amb la seva cantarella ben especial.

Segurament va ser el més fotografiat de la jornada amb moltes persones que van aprofitar per fer-s'hi fotografies, amb el Coquini sempre ben amable i predisposat. Les xarxes socials van anar plenes de fotografies i vídeos.

Amb les places de l'església i de l'ajuntament plenes a vessar l'alcalde Josep Bofill presentava la pregonera d'enguany, l'actual coordinadora del MAC Empúries, Marta Santos.

Explicava que se sent estimada i amb els permís dels escalencs, també escalenca.

Recordava, referint-se a paraules de Víctor Català el que representa pel municipi i el país el jaciment d'Empúries.

Va ser un discurs extens i carregat de contingut, també amb un toc d'humor quan recordant els seus orígens a Cantàbria parlava de la seva arribada a l'Escala i les anxoves.

Des de l'ajuntament i la comissió de festes es va voler homenatjar Pedro Martos, a qui s'entregava un petit present.

Ell ho agraïa a la seva manera.

Una actuació a la Plaça de la Colla Gegantera, seguida d'una cercavila, portava la gent cap a Plaça Catalunya, on la Penya Blaugrana havia preparat una botifarrada amenitzada per l'actuació del grup A Palo Seco.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar