Publicitat
Publicitat

La cuina de pescadors triomfa als vespres del MARAM

La Cuina de Pescadors ha estat la gran novetat de la programació d'estiu del MARAM. Vuit sessions on pescadors jubilats i cuiners han acostat al públic la cuina marinera més tradicional i de proximitat. S'ha fet ple en moltes de les sessions programades i els organitzadors ja es plantegen  repetir l'activitat a la tardor i hivern.

La combinació dels fogons i la pesca no ha fallat i la nova proposta d'estiu del MARAM ha estat la gran triomfadora de la temporada. Vuit sessions repartides als vespres de divendres de juliol i agost on qui s'ha aventurat a seure a taula ha pogut tastar anxoves, sardines, sípia, arròs, suquet o fideuada. 

La Confraria de Pescadors de l'Escala en fa molt un bon balanç.

La fórmula d'èxit ha estat la de combinar l'experiència d'un pescador de l'Escala ja jubilat i un cuiner o cuinera també de proximitat. A l'activitat s'ofereix una explicació de les tècniques de pesca i les espècies emprades i també de la preparació del plat.

A la penúltima sessió, la sala del MARAM va fer el ple, amb més de 30 inscrits. Enric Casadevall i Salvador pagès eren els encarregats de posar-se a la cuina, aquest cop amb un menú de sèpia de l'Escala amb pèsols i arròs negre de pescadors. Ells mateixos ens desvelaven alguns dels secrets dels plats. 

La bona acollida d'aquesta activitat ha fet plantejar a l'organització programar-la als mesos de tardor i hivern

Demà divendres a les 20 h es farà la darrera sessió, que serà un retorn als protagonistes qui van estrenar aquest cicle, Xicu Tero i Joina Oliveres.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar