Publicitat
Publicitat

Donació de la família Esquirol d'objectes personals del fotògraf escalenc

L'Arxiu Històric de l'Escala ha rebut en donació, per part de la família de Josep Esquirol, diversos objectes personals del fotògraf. Destaquen part dels mobles de la botiga familiar i dues càmeres originals de principis del segle XX.

Aquesta setmana s'ha oficialitzat la donació que han fet les germanes Marina i Roser Carrascal Miñana a l'Arxiu Històric de l'Escala. Les netes de Marina Esquirol i Paradís, neboda del fotògraf Josep Esquirol, han entregat al museu material personal i de l'estudi de l'emblemàtic fotògraf escalenc. Destaca la donació de dues càmeres originals amb molt bon estat, de principi del segle XX i altres materials relacionat amb la disciplina artística. Objectes amb les quals Josep Esquirol va fotografiar l'Escala, Empúries i els seus habitants. Amb la donació també s'han entregat tres mobles de la botiga del fotògraf, on guardava les fotografies originals en paper. Uns objectes de gran valor patrimonial i cultural que ara estaran a l'abast de tots els visitants del museu.

L'Arxiu conserva prop de 3.000 negatius i uns 50 originals que ja han estat restaurats de Josep Esquirol Pérez. Un fotògraf reconegut en l'àmbit català, però que tot i el seu destacat treball li ha costat estar present en exposicions nacionals o internacionals. Des del passat maig el Museo del Prado de Madrid exposa tres fotografies d'ell a l'exposició "Arte y transformaciones sociales en España (1885-1910)". Un fet que omple d'orgull els responsables de l'arxiu i també a la família per visibilitzar el seu llegat.

El fons fotogràfic i material de Josep Esquirol pot créixer molt més, a la donació d'aquesta setmana cal sumar-hi recentment l'entrega d'una seixantena de positius i negatius que havia guardat el fotògraf barceloní Pere Formiguera. Actualment, la família també està treballant per recuperar i restaurar els llibres de comptabilitat. Bona part de tot aquest material es mostrarà per primera vegada al públic aquest desembre. El museu  està preparant una exposició per ressaltar la figura de Josep Esquirol, el fotògraf de l'Escala.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar