Publicitat
Publicitat

Tot a punt per la Festa Major

Tot és a punt per a la celebració de la Festa Major de l'Escala amb més d'una cinquantena d'activitats programades. Hi ha propostes per a tota la família, amb activitats infantils, concerts, sardanes, teatre, la missa solemne en honor de Santa Màxima o els Focs d'artifici per tancar la festa.

Aquest divendres es dona el tret de sortida a una nova edició de la Festa Major de l'Escala, que s'allargarà fins dilluns dia 2, diada de Santa Màxima.

El divendres s'estrena amb activitats a l'entorn de La Riba,  com el bateig de paddle surf, el Kayak experience, o el Vine a remar de la secció de rem del CER.  Serà també el dia que es podrà veure el municipi des del cel amb els enlairaments en globus. Són activitats per les quals fa falta inscripció prèvia.

El primer dia de Festa Major s'inaugura l'exposició de festa, enguany de nou amb la col·laboració de la Fundació Vilacasas,  sota el títol  de 'Bon à tirer: gravats d'Antoni Tàpies'.

Una cercavila portarà cap a la Plaça de l'ajuntament on la coordinadora del MAC Empúries, Marta Santos, farà el pregó de la festa i es farà un reconeixement al personatge conegut com Coquini Riquini.

Una cercavila amb els gegants de la Colla Gegantera de l'Escala portarà cap a Plaça Catalunya, on es celebrarà la tradicional botifarrada popular que coordina la Penya Blaugrana.  A la pèrgola actuarà el grup 'A Palo Seco'.

Des de Plaça Víctor Català, a dos quarts de deu sortirà  el Correbirra, que portarà a l'aparcament Francesc Macià on es faran els concerts de Barraques.  Divendres amb Penélope i Banana Beach,  dissabte amb Roba Estesa i Dj Ryna i diumenge amb Pelukas i Celtics Dj.

Pel que fa al dissabte destaca la festa del Pedal, amb sortida a les 9 del matí des de La Riba, la 23ena Regata Atena del Club Nàutic, un tobogan aquàtic al carrer Escorxador, la tradicional gimcana a la sorra a la tarda vespre i l'Observant els estels a la Punta a partir de les 10.

Diumenge al matí se celebrarà la cursa d'OFIS, Objectes flotants identificats, el Corremulla amb aigua de mar, i ja al vespre, teatre, amb 'Tributo al genio', un homenatge a l'humorista Eugenio.

Dilluns, diada de Sant Màxima, està reservat pels actes més tradicionals, com el Festival Nàutic, L'ofici solemne o els focs d'artifici i el concert de fi de festa amb la Banda Neón, que tancaran la Festa major de 2024.

Seran quatre dies en què no faltarà la programació més familiar amb espectacles infantils, titelles, pallassos o tallers.

Els sardanistes també tindran sardanes cada dia, amb les cobles Montgrins, Cervianenca i La Principal de Porqueres.

Tampoc  faltaran els concerts, dissabte amb el Cor Gòspel Girona a La Punta i dilluns amb La Selvatana a Plaça Catalunya.

Són un munt d'activitats que es poden trobar detallades als tríptics que es poden trobar a diversos punts del municipi, entre els quals l'oficina de turisme de la Plaça de les Escoles.

Dies també dedicats al patrimoni escalenc, amb visites guiades i portes obertes als museus i centres culturals del municipi.

El que s'espera és que el temps acompanyi, i sembla que serà així. L'únic dia que es pot embolicar és el dilluns.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar