Publicitat
Publicitat

Les claus polítiques de l'antiguitat al Festival Pèplum

El poder, la política i la religió a l'antiguitat, elements principals de la quarta edició del Festival Pèplum de l'Escala. La conferència inaugural, a càrrec del doctor en història i diputat al congrés Marc Lamuà, va donar el tret de sortida a un cap de setmana de xerrades i projeccions cinematogràfiques.

Una visita guiada i una conferència sobre la política i la religió a l'antiguitat han donat el tret de sortida a la quarta edició del 'Festival de Cinema Pèplum, grecs i romans a Empúries'. L'especialista en la figura d'August i doctor en història  Marc Lamuà, ha estat l'encarregat de conduir la conferència inaugural. Una xerrada centrada en tres grans personatges com són Alexandre el gran, Juli Cèsar i August. Tres homes polítics i lligats a la religió des de petits. Tres homes, tres polítics que van saber deixar empremta gràcies a la imatge, la propaganda i el desprestigi dels seus rivals. Alexandre va ser el primer de tots, gran militar i el primer home que va treure profit de la seva pròpia imatge: tothom el coneixia perquè era un dels pocs homes de l'època que no va portar mai barba, tenia un gest propi i també un pentinat molt particular.  

Lamuà també va parlar de Juli Cèsar, un home que va aplicar multitud de reformes i va espantar els senadors. Sobretot quan es va investir dictador perpetua i va fer tremolar la continuïtat de la república. Cèsar va ser assassinat i la seva figura va ser elevada per Marc Antoni qui va saber aprofitar la seva oratòria per fer un gran discurs.

Però sense cap mena de dubte i tal com va explicar Marc Lamuà, qui va saber aprofitar millor la seva pròpia marca, les campanyes comercials i els mitjans de l'època va ser August. 

La figura i la vida d'aquest personatge se seguirà analitzant durant l'edició d'enguany del Festival Pèplum amb la projecció de dues pel·lícules relacionades amb ells, com són: Juli Cèsar i Augustus: El primer emperador. 

La conferència íntegra es podrà seguir passada la festa major amb l'inici de la nova temporada.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar