Publicitat
Publicitat

Patrimoni, història i anxoves tot navegant pel Montgrí

La ruta marinera de l'Escala es vesteix de gala en una edició ben especial. El Museu de l'Escala i Creuers Mare Nostrum s'alien un cop més per descobrir el patrimoni mariner de l'Escala entre la Clota i la Foradada. La visita acaba amb un bany a Cala Montgó i un tastet d'anxoves. 

El passat mariner de l'Escala està estretament lligat a la costa del Montgrí. La pesca, la pirateria i el contraban són els protagonistes de mil i una històries, anècdotes i llegendes que formen part del patrimoni escalenc. El Trenca braços, les Tres Coves, l'Illot del Mono o Cala Ferriol han estat l'escenari d'un recorregut molt especial per la costa del Montgrí. 

Ja fa 18 anys que el Museu de l'Anxova i de la Sal i Creuers Mare Nostrum varen dissenyar una ruta marinera per divulgar tot aquest patrimoni que es pot resseguir entre el Port de la Clota i la Foradada, antic límit del terme de l'Escala. 

Lurdes Boix ha estat l'encarregada d'oferir als assistents a la ruta totes les explicacions al voltant del patrimoni natural, geològic i històric d'un dels talls de costa més bells de tota la Costa Brava. Un patrimoni que s'ha pogut rescatar i documentar gràcies als testimonis de pescadors. 

Creuers Mare Nostrum, amb més de 65 anys oferint experiències turístiques, ha sabut integrar tot aquest patrimoni com un valor més de les seves sortides en barca

Aquest estiu i ja en van quatre, la ruta marinera s'ha fet encara més especial, en una experiència única en tot l'estiu que té el colofó final en un tast d'anxoves i vi de l'Empordà amb la Cova de la Sal i Cala Montgó com a teló de fons. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar