Publicitat
Publicitat

La reforma del passeig Lluís Albert inclou finalment el mirador de la piscina del Voramar

El ple aprova el projecte definitiu de reurbanització del passeig Lluís Albert, que tindrà un cost de poc més de dos milions d'euros. Costes ha acceptat finalment incloure l'antiga piscina de l'hotel Voramar, que es reconvertirà en un mirador. Les obres s'han d'iniciar la tardor vinent.

L'Ajuntament de l'Escala ha aprovat finalment el projecte que culminarà la reforma del front marítim del nucli antic de la vila. En sessió extraordinària del ple, ahir es va fer l'aprovació definitiva de la reurbanització del passeig Lluís Albert, amb la inclusió de l'antiga piscina de l'hotel Voramar, últim escull del projecte, ja que Costes en demanava inicialment la seva renaturalització. Finalment, la Direcció General de Polítiques de Muntanya i del Litoral ha marcat unes condicions acceptables per a ampliar la concessió d'ús d'aquell espai de domini marítim-terrestre amb els 444 metres quadrats que ocupa l'estructura de la piscina fent-hi un nou accés i convertint l'espai en un mirador públic. La sessió plenària d'ahir, convocada amb caràcter extraordinari per no retardar el calendari d'una obra que s'haurà d'executar a partir de la tardor vinent amb l'objectiu d'estar enllestida abans de la temporada d'estiu de 2025, va aprovar d'una banda el projecte i de l'altra, les condicions imposades per Costes perquè es concedeixi l'ús de l'espai pels proper 18 anys amb possibilitat de pròrroga per a vint anys més.

El projecte d'urbanització s'havia aprovat amb caràcter inicial el mes d'abril passat i està pressupostat en un total de 2 milions 89 mil euros. Després de l'exposició pública corresponent, s'hi han fet petites modificacions per adequar-se als requisits dels fons europeus Next Generation, que hi aporten uns 600 mil euros de subvenció. També s'han acceptat parcialment les al·legacions d'un veí afectat, així com la proposta del grup Gent de l'Escala per tal que es respecti el paviment de pedra del sector de carrer més proper al Clos del Pastor.

Tota la intervenció inclou la pavimentació nova del passeig seguint la imatge de la resta del litoral del centre històric; la renovació de la xarxa de clavegueram i d'aigües pluvials; la renovació de la xarxa d'aigua potable i hidrants; soterrament de la línia elèctrica de baixa tensió i de telèfons; la implantació de mobiliari urbà; reordenació del trànsit donant prioritat als vianants, entre d'altres. I convertir l'antiga piscina de l'hotel Voramar en un mirador públic.

El punt corresponent al projecte va comptar ahir amb els vots favorables de l'equip de govern (vuit vots, donat que la regidora Maite Cortés no va poder ser present al ple) més els dos de Gent de l'Escala i el d'En Comú l'Escala, onze vots en total. S'hi abstenien els dos regidors d'ERC i hi votaven en contra les dues regidores d'Alternativa per l'Escala.

La portaveu d'ERC, va argumentar la seva abstenció perquè, tot i compartir el gruix del projecte, no els agrada que l'estètica final tingui continuïtat amb les dues fases anteriors del front marítim i no pas amb el passeig marítim, com proposaven ells.

Per a Gent de l'Escala, tot i discrepar d'algun aspecte del projecte, ha pesat el fet d'anul·lar la rotonda que s'havia previst inicialment al final del passeig i el fet de respectar el paviment de pedra al davant del Clos del pastor. Per això els seus dos regidors han votat a favor.

Els dos únics vots en contra del projecte han estat els d'Alternativa per l'Escala. Per a Eva Trias, hi ha altres inversions més necessàries al municipi.

No va assistir al ple el regidor de Junts per l'Escala. Finalment, per a En Comú l'Escala, tot i que encara es dóna massa protagonisme al trànsit rodat, els arguments a favor pesen més com per votar-hi a favor.

La gran acceptació de les dues primeres fases de reforma del front marítim de l'Escala (La Platja i Port d'en Perris) és un dels principals avals per a completar ara la reforma amb el sector del passeig Lluís Albert, va argumentar el regidor d'infraestructures, Rafel López.

Això pel que fa al projecte. Separadament, al punt dos del ple d'ahir, es va aprovar l'acceptació de les condicions de costes per a la concessió. Aquest punt es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern, Gent de l'Escala, En Comú l'Escala i els dos d'ERC, que en l'anterior s'havien abstingut.

Per a l'alcalde, que va cloure el debat, s'ha arribat a aquest acord perquè Costes ha entès que no es privatitzarà en cap cas l'ús d'aquest espai.

Aprovats aquests dos punts, ara falta encara la tramitació per adjudicar les obres, que s'hauran d'executar durant la tardor-hivern-primavera vinents, si es vol complir l'objectiu de tenir el nou passeig acabat abans de la temporada turística d'estiu de l'any vinent.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar