Publicitat
Publicitat

Sardanes de concert al CER

La pluja del vespre de dissabte fa moure el concert de sardanes a l’interior de la sala del centre cultural Xavier Vilanova. Efemèrides sardanistes i autors escalencs van ser el fil conductor d’un acte tradicional de cada estiu que enguany ha fet 48 anys. 

La cobla Ciutat de Girona va omplir de notes sardanistes la sala d'actes del Centre Cultural Xavier Vilanova la nit de dissabte, en le tradicional concert de sardanes d'estiu creat l'any 1973 i que, amb alguna interrupció puntual, enguany enguany arribava a la seva edició número 48. Edició marcada per ruixadet del vespre que va fer que l'organització optés per traslladar l'acte a l'interior de la sala del centre. Es tracta d'una cita ineludible per a l'afeccionat sardanista que troba aquí un programa ben diferent al repertori habitual de les ballades de la Platja.

El d'enguany ha estat marcat pel fil conductor de les efemèrides sardanistes i músics escalencs.

El concert va arrencar amb una peça original del director de la cobla, "Primavera gaia" i a la primera part va comptar també amb "El despertar d'un somni" de Josep Serra; l'obligada de tiple "Record" d'Enric Barnosell; "Val més que m'amagui" d'Anna Serra, la qui havia estat trombonista de la cobla La Principal de l'Escala i dues peces per a cobla de Max Havart, que van marcar un bon final de la primera part.

Per a Jordi Gallegos, eren moments especials la peça d'Anna Serra per a commemorar els 20 anys de la recuperació de la cobla, avui ja inactiva; i la recuperació de "Plorant l'agonia" de Josep Ma Vilà i Saliner.

A la segona part també hi va ser present l'Avi Xaxu, de qui se'n va programar la sardana "La cançó de les mares". "Foixà", original del primer tenora de la cobla, Josep Coll i Ferrando i la "quasi-estrena" Tocant el cel" de Felip Morales completaven la segona part, que es rematava amb "Et recordem" de Lluís Albert i "Elna" de Joaquim Hostench.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar