Publicitat
Publicitat

Intercanvi cultural amb la vall d'Hunza per la 27a Festa de la Sal

La Festa de la Sal es celebrarà del 20 al 22 de setembre a l'Escala, a través d'una programació que presenta com a fil conductor la memòria de la gent del mar. Enguany, la trobada inclourà un intercanvi cultural amb la vall d'Hunza (Pakistan) i es llegirà el manuscrit inèdit de Víctor Català sobre el Ball del Drac.

Fins a principi del segle XX, a l'antic port de l'Escala ancoraven grans vaixells de vela carregats de sal, un material que es transportava fins al magatzem de l'Alfolí. Avui dia, la Festa de la Sal preserva la memòria d'aquella gent del mar i ho fa a través d'un cap de setmana carregat d'activitats per a tots els públics.

Enguany, la 27a edició de la trobada es celebra del 20 al 22 de setembre i es preveu que s'apropin fins a la localitat més de 10.000 persones. Concerts, embarcacions de vela llatina, mostres de danses, presentacions de llibres, rutes i visites guiades, així com tastets gastronòmics configuren la programació de la festivitat.

Tanmateix, el plat fort de la jornada serà el dissabte a la tarda, de cinc a nou del vespre, quan es representin les mostres d'oficis mariners a La Platja i s'oficialitzi l'ofrena de sal, un concert del país convidat i l'arribada de les barques amb les veles il·luminades. També s'interpretaran danses ancestrals, com el Ball del Drac i es llegirà el manuscrit inèdit de Víctor Català sobre aquesta antiga tradició de pescadors.

Com a novetat, s'ha convidat a participar en els actes a la vall d'Hunza del Pakístan, amb la voluntat de realitzar un intercanvi cultural. Hi haurà la presència de l'ambaixador d'aquest país a Espanya, i dels músics Niaz Hunzai i Humaira Javed

Candidata a Bones Pràctiques en Patrimoni Immaterial per la UNESCO, la Festa de la Sal va néixer l'any 1997 per commemorar el tricentenari de l'Alfolí. Durant la trobada s'homenatjaran a les remenadores Joina Oliveras i Pepita García, al Cor Indika que celebrà 25 anys i al patró de la barca Rafael, Joan Santolària

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar