Publicitat
Publicitat

Reunió del SIAD a l'Escala

Tècnics de Serveis Socials de l'ajuntament de l'Escala i del Consell Comarcal de l'Alt Empordà es reuneixen per posar fil a l'agulla sobre accions comunes dins el Servei d'informació i atenció a la dona, el SIAD. S'ha parlat també del futur Espai d'igualtat de l'Escala.

La regidora d?acció Social, Clàudia de Cruz, i la tècnica de Serveis Socials, Olga Campalans, s'han reunit amb membres del Servei d'informació i atenció a la dona del Consell Comarcal, el SIAD, per comentar com es reestructura el servei després que la Generalitat hagi posat en marxa el SIE, el Servei d'Intervenció Immediata.

Des de l'Escala es busca també saber  com el SIAD es coordinarà amb el futur Espai d'Igualtat , que es posarà en marxa pròximament.

La previsió és que el SIAD es faci càrrec dels primers moments a partir dels quals es produeix una emergència i que el SIE en faci el tractament i el seguiment.

D'aquesta manera, el Serveis Socials dels municipis tindrien el suport en personal i recursos que normalment no disposen.

A la reunió, des del consell Comarcal hi han participat, la tècnica d'igualtat, Neus Juanola, la jurista Aisha Ellena i els psicòlegs Ruben López i Júlia Hernández.

Properament es farà una reunió amb associacions i entitats municipals relacionades amb el tema, per exemple, es mencionava el col·lectiu Fem Sororitat.

El SIAD actua en casos on es vulneren els drets de les dones i també en casos de violència i drets de col·lectius LGTBI, oferint serveis d'assessorament laboral i legal, o conciliació familiar, entre d'altres.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar