Publicitat
Publicitat

Stop Macro Parc Eòlic explica les alegacions al PLEMCAT i la demanda al Suprem

L’Associació contra la construcció del macro parc eòlic de la Costa Brava Nord dona  a conèixer les novetats de les al·legacions contra el PLEMCAT i el contingut de la demanda que s’ha presentat al Tribunal Suprem.

L’associació Stop Macro Parc Eòlic Marí  ha explicat en roda de premsa el contingut de les al·legacions contra el PLEMCAT presentades recentment i també el contingut de l’escrit de demanda davant el Tribunal Suprem, en contra del projecte de construcció d’un parc eòlic al Golf de Roses.

Una de les queixes principals ha estat que no s’ha valorat instal·lar el parc eòlic en cap altra localització, el que podria perjudicar molt a la biodiversitat del territori.

Les queixes no només s’han produït per part de desenes d’entitats i associacions, sinó que milers de veïns de la zona ja han firmat per aturar la construcció del macro parc el més aviat possible.

Des de l’associació s'explica que no es pararà de fer soroll per intentar acabar amb el que podria ser un malson, tant pels veïns, com per la biodiversitat de la zona.

D'altra banda, aquest dimarts el ple ordinari de juliol del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha aprovat per 32 vots a favor i un en contra, una moció de posicionament en favor de les energies renovables i en contra dels macroprojectes no sostenibles. Aquesta proposta, impulsada pel grup de Tots per l’Empordà, va en la línia de la moció aprovada per unanimitat el febrer de 2021, i reclama una planificació acurada per evitar que la implantació de les renovables en cap cas vagi contra el desenvolupament i l’estil de vida dels territoris.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar