Publicitat
Publicitat

Cursos de formació i una assegurança pels propietaris d'animals domèstics

Protectores i professionals que treballen amb animals de companyia es posicionen sobre les modificacions que es volen fer a la Llei de Benestar Animal. Entre d'altres preveu un curs de formació abans de fer-se càrrec d'un animal i una assegurança de responsabilitat civil.

El Ministeri de Drets Socials ha enviat a les comunitats autònomes un esborrany de Reial Decret que modificaria la Llei de Benestar Animal.

Entre les novetats que aporta en nou text hi ha l'obligació de fer un curs de formació d'una durada de quatre hores, que seria en línia i de validesa indefinida,  que certificarà que la persona és capaç d'acollir amb garanties un animal a casa.  La norma seria efectiva sis mesos després de la seva aprovació i no afectaria els animals que actualment ja conviuen amb famílies.

Ara mateix s'esperen les aportacions de criadors, botigues o protectores, que tenen temps fins al 31 d'agost.

A més del curs, el nou text remarca que els amos de gossos hauran de disposar d'una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers per una quantia de cent mil euros.

Pel que fa als gossos de races qualificades de perilloses hauran de passar una prova d'aptitud quan compleixin 12 mesos. Si passen la prova es traurà l'etiqueta de raça perillosa, si no la passen es prohibirà la seva reproducció.

Igualment, la norma estableix la possibilitat que l'autoritat local intervingui quan es consideri que un animal està en risc i no siguin ateses les seves necessitats bàsiques.

La Llei també preveu un Sistema Central de registres que inclogui els animals de companyia,  els centres de cria, el nuclis zoològics o les entitats de protecció animal  i professionals de comportament animal.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar