Publicitat
Publicitat

Artistes locals exposen al Gavià i al castell Carolingi

Pintures de Josep Faig Sureda inspirades en la Platja i els pescadors, a la Casa del Gavià i pintures d'estil manga de Marc Dos, al castell Carolingi. Formen part del cicle d'exposicions d'artistes locals de cada estiu.

Josep Faig Sureda, fill de l'Escala i nét del poeta i pintor escalenc Josep Sureda i Paradís torna a exposar obra pictòrica a la Casa del Gavià. Amb el lema "Un poble i el mar" ve a ser una continuació de la sèrie de pintures exposades l'estiu del 2021 en el mateix espai. La seva primera mostra, però, es remunta a l'any 2014, llavors amb una sèrie de dibuixos elaborats a partir de fotos antigues de l'arxiu històric de l'Escala. 

Josep Faig Sureda és nét de Josep Sureda Paradís, poeta i pintor escalenc, i ha estat sempre vinculat al poble de l'Escala. Espais històrics com La Platja -antic port-, la punta i el col·lectiu humà dels pescadors són els eixos de la seva obra.

A banda de la primera sèrie sobre l'entorn de La Platja i La Punta, una de les sales de la casa del Gavià mostra tres grans quadres de record d'un moment que sempre havia marcat molt l'imaginari de Faig Sureda, el de l'arribada de les barques i el moment de descàrrega de les captures de peix.

Un dels motius que atrauen més a Faig Sureda és la figura humana i el paisatge marítim de l'Escala.

L'exposició "Un poble i el mar" es pot veure fins diumenge vinent, 28 de juliol en horari de 10 a una del matí i de cinc a vuit de la tarda. A més, aquest dimecres 24 a les set de la tarda es convida a tothom a un vernissatge en el transcurs del qual els assistents podran compartir una estona amb una copa de vi a la mà amb l'autor. L'acte serà presentat pel regidor de cultura i patrimoni, Martí Guinart.

L'altra exposició d'aquesta setmana és la de Marc Ayats, més conegut artísticament com a Marc Dos, instal·lada al castell Carolingi, un element patrimonial extraordinari en ple nucli medieval de Sant Martí d'Empúries. Marc Dos es va iniciar en la tècnica del graffiti a principis dels anys noranta del segle passat i ha anat evolucionant cap a la il·lustració, el còmic i quadres. Ha exposat, entre d'altres llocs, a França i a Hiroshima. Ja fa uns anys va publicar el seu primer còmic, batejat com a "Sakuro", totalment autoeditat, il·lustrant i pintant un Japó fantàstic imaginat pel mateix autor, que inclou tot el folklore tradicional japonès actualitzat. 

L'Exposició de Marc Dos al castell carolingi es pot visitar fins diumenge vinent, de dilluns a dissabte de deu del matí a quatre de la tarda i diumenge de deu a dues.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar