Publicitat
Publicitat

Aprovada la partida per remodelar un pis destinat a lloguer assequible

L'Escala ampliarà l'oferta de pisos destinats a lloguer social amb un habitatge situat a la zona del port de pescadors. El ple del mes de juliol ha aprovat una partida per fer-hi les obres necessàries per adequar-lo.

El ple municipal del mes de juliol ha donat el vistiplau a una modificació de crèdit amb la qual es podrà licitar la reforma d'un pis de propietat municipal situat a la zona del port, un habitatge que es destinarà a lloguer social.

Els tretze mil euros de la modificació se sumen als divuit mil  d'una subvenció de la Diputació.

La proposta es va aprovar per unanimitat.

L'equip de govern explicava la voluntat de sumar en habitatge social, també a través del projecte amb Incasol, que va avançant.

També per unanimitat  s'aprovava el Pla Estratègic de Subvencions de l'ajuntament en quatre punts. D'una banda, amb un conveni amb la Universitat Autònoma i amb la Pompeu Fabra pel foment del coneixement arqueològic del municipi,  també  de cara a un conveni amb L'anxova Peluda per prestar el servei d'atenció i recollida de gossos abandonats o perduts, per incrementar les propostes socioculturals de l'Escola Empúries, i finalment, per dotar de fons de cara a subvencionar les activitats del projecte +60.

Igualment, el ple donava el vistiplau a les bases que regulen les subvencions per a la restauració i millora de façanes d'establiments turístics. Es parlava de facilitar les tramitacions, donat que fins ara són partides que no s'han esgotat. Igualment, es debatia el fet de poder-les ampliar a diferents punts del municipi. 

A l'onzè punt de l'ordre del dia es ratificava el conveni amb Empordà Turisme per a la cessió de l'oficina de l'entrada nord com a seu de l'entitat. El debat, però, anava en un altre sentit, el fet que l'oposició no es va convidar a un acte previ celebrat en aquest espai.

Els punts de l'ordre del dia es tancaven amb l'aprovació del projecte de reforma del talús situat al lateral del Museu de l'Anxova i de la Sal, i amb la declaració de les obres a l'institut El Pedró d'interès general per tal de poder aplicar una bonificació d'un 95 % en els permisos. S'hi instal·laran dos mòduls en previsió d'increment de l'alumnat i es milloraran els accessos.

Demà als informatius de Ràdio l'Escala i Canal 10 Empordà s'informarà de l'apartat de Precs i Preguntes.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar