Publicitat
Publicitat

La Festa del Carme omple el mar d'embarcacions i els carrers de gent

Centenars de persones han seguit amb emoció una nova edició la Festa del Carme, una processó que iniciava el seu recorregut al port i que culminava a l'església, que va ser presidida per la catifa de la sal, enguany fent una picada d'ullet als quaranta anys d'existència del Casal del Jubilat del Jardí del Pedró.

El gran moment de la Festa del Carme és sens dubte l'arribada de la Mare de Déu a la platja on centenars de persones l'esperen amb emoció. Com ja és tradició la processó s'inicia des del port i culmina a l'església. Durant el trajecte marítim, acompanyen la verge diverses embarcacions engalanant de color el Mar d'Empúries.

Un cop a la platja, els mariners baixen la Mare de Déu del Carme a les espatlles i la mostren als i les assistents. La Cobla Costa Brava era l'escollida per musicalitzar el recorregut, que anava des de la platja passant pel carrer del port, Maranges i Enric Serra abans de culminar el recorregut a l'església, escenari on es va celebrar l'ofici solemne, que va ser seguit per un nombrós públic. Abans que l'activitat continués a la plaça amb tres sardanes de vermut, la coral "Jardi del Pedró" va cantar dues cançons.

La plaça de l'església va ser presidida per una catifa de la sal que reconeixia els 40 anys d'existència del Casal del Jubilat, uns treballs que van iniciar-se a les sis del matí.

La Festa del Carme és també una diada per retre homenatge a la gent gran, enguany s'ha arribat a l'edició 73. Després d'haver desfilat pel municipi amb la seva respectiva parella, fills o néts, agafaven forces al dinar que s'organitzava a la sala polivalent. El menú era un got de gaspatxo, entremès, filet de llobarro al forn amb patata panadera i el pastís commemoratiu, que va ser tallat per l'home més gran Eloi Muñoz i l'homenatjada més jove Montserrat Alabau. L'alcalde Josep Bofill per amenitzar l'acte va proposar un brindis i va aprofitar el moment per felicitar a les quatre Carmes presents al dinar.

L'alcalde posava l'accent en què la vida ha canviat.

La presidenta del Casal del Jubilat, Conxi Galindo, també va adreçar unes paraules als i les assistents.

Tots els homenatjats i homenatjades van rebre un petit record de la diada. La Festa del Carme culminava amb una audició de sardanes a la plaça de la Sardana a la tarda i un ball de fi de festa de la mà del grup Gerunda a la nit.

IMATGES DE LA JORNADA: https://www.canal10.cat/video/25140-resum-imatges-festa-del-carme-2024

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar