Publicitat
Publicitat

Persones grans practiquen el tennis taula per exercitar-se i combatre la solitud

La primera edició del programa "Oci i Salut" ha finalitzat aquesta setmana, amb l'entrega de medalles a una trentena de participants. La iniciativa, que han tirat endavant el CTT CER l'Escala i la Fundació Salut Empordà, ha servit per evidenciar que la pràctica del tennis taula esdevé una bona eina per combatre l'aïllament i fomentar un estil de vida saludable entre les persones grans.

Una trentena de persones han recollit aquest dijous les medalles de participació del programa "Oci i Salut", que ha impulsat el Club Tennis Taula CER l'Escala i l'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala. Ha estat la primera edició de la iniciativa, que des de l'octubre i fins al juny ha ofert classes de tennis taula a la població més gran de 60 anys. En concret, les sessions han fomentat la pràctica de l'exercici físic i alhora, han facilitat la socialització en un sector de la ciutadania que sovint, viu sol o en unitats familiars reduïdes.

Els entrenaments han estat dirigits per una fisioterapeuta, una psicòloga i un treballador social de l'ABS de l'Escala, així com de diversos esportistes del club escalenc. Amb la clausura de la temporada, els professionals han resolt que el tennis taula ha esdevingut una activitat "molt completa pels participants", no només perquè hi ha un baix risc de lesió, sinó també pel treball en agilitat, coordinació, estimulació cognitiva i en les relacions socials. És per això, que s'ha confirmat una segona edició d'"Oci i Salut" i actualment, s'està estudiant obrir-ho a altres col·lectius. 

Entre els participants, varietat de perfils. Si bé és cert que la majoria no tenia experiència prèvia en el tennis taula, tots coincideixen a voler apuntar-se de nou l'any vinent. L'Ajuntament de l'Escala també ha valorat positivament la iniciativa. En aquest sentit, s'ha explicat que cada cop s'incrementa més l'oferta d'activitats en el municipi per a persones majors de seixanta anys.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar