Publicitat
Publicitat

Territori reforça les línies d'autobús a l'Escala

El Departament de Territori i l'empresa Moventis han posat en marxa, a partir d'aquesta setmana, noves expedicions en diverses línies d'autobús de l'Empordà. A l'Escala han reforçat els itineraris 10 i 11, que connecten la població amb Figueres i Girona. L'objectiu és desestacionalitzar el servei "en benefici de la ciutadania que viu tot l'any a la zona".

Els usuaris d'autobús a l'Empordà han vist com a partir d'aquesta setmana, s'han incrementat les freqüències en diversos itineraris, que connecten les ciutats amb municipis més petits. En el cas concret de l'Escala, s'ha actuat en la línia 7, que enllaça la població amb Verges i Girona, i que passa de cinc a set expedicions per sentit durant cada dia de l'any. També s'ha reforçat la línia 10, que uneix Figueres, l'Escala i Torroella de Montgrí, amb 10 expedicions per sentit. És en aquest itinerari, on durant el juliol i l'agost s'inclouran parades en els Aiguamolls de l'Empordà i a l'entrada dels càmpings de Sant Pere Pescador.

Les millores en el transport públic han estat fruit d'un acord de col·laboració entre el Departament de Territori i Moventis. De fet, l'empresa especialitzada en el sector de la mobilitat ha assenyalat que les ampliacions dels itineraris eren una necessitat, especialment, per a les persones que "viuen tot l'any a la zona". Una decisió que alhora, ha estat ben rebuda pels municipis.

Les actuacions efectuades a l'Escala es preveu que doblin l'actual nombre de passatgers, i passin dels 22.000 als més de 45.000 viatgers anuals en cada una de les línies. Dels reforços en el conjunt de l'Empordà se'n beneficiaran més d'una vintena de localitats, amb el doble vessant de desestacionalitzar el servei, i millorar l'oberta d'autobusos per als habitants de la zona. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar