Publicitat
Publicitat

L'atur a l'Escala cau un 3,6% durant el juny

L'Escala tanca el juny amb 289 persones desocupades, gairebé un 3,6% menys en comparació amb el mes anterior. En aquest sentit, l'atur es redueix a la localitat des de principi d'any.

L'atur ha baixat un 3,6% aquest juny a l'Escala i en conseqüència, es manté la tendència de decreixement que es registra des de principi d'any a la població. En el transcurs de l'últim mes, onze persones han sortit de les llistes del SOC i actualment, hi ha 289 desocupats. Si s'efectua la comparativa anual, les dades s'estabilitzen, ja que en el mateix període del 2023 hi havia 288 persones que cercaven feina.

Al conjunt de l'Alt Empordà, l'atur intermensual també cau el darrer mes, i ho fa amb un 3,3%, gràcies a l'increment d'ocupabilitat en el sector serveis. En termes absoluts, la xifra es tradueix amb 5.262 persones sense feina, és a dir, el 7,82% dels censats en edat de treballar estan aturats. Per municipis més poblats, la taxa disminueix en un 3% a Figueres o un 3,3% a Roses respecte al març.

A les comarques gironines l'atur ha baixat en un 2,45%. Segons dades estatals, l'inici de la temporada turística ha creat 12.527 llocs de treball a la demarcació, i s'assoleix un nou rècord d'ocupació. La Seguretat Social ha tancat el mes amb un registre de 382.455 afiliats, la xifra més alta assolida des del 2012, d'ençà que es tenen dades. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar