Publicitat
Publicitat

Les càmeres de videovigilància faciliten la detecció dels delinqüents itinerants

La comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Escala ha reforçat els efectius per aquesta temporada d'estiu. Els delinqüents itinerants són una de les principals preocupacions dels agents, i per això, valoren positivament la instal·lació de càmeres de videovigilància en els accessos del municipi.

Amb l'arribada de l'estiu, els municipis del litoral experimenten un creixement exponencial de la seva població. L'increment de nouvinguts a l'Escala es pot arribar a quadruplicar durant la temporada alta, i si bé els Mossos d'Esquadra expliquen que "no necessàriament es produeix un augment de la delinqüència", els agents resten especialment amatents dels lladres itinerants. Un perfil que es desplaça sobretot de l'àrea metropolitana de Barcelona fins a les localitats costaneres per efectuar diferents furts. En aquest sentit, les càmeres de videovigilància, que enguany s'han instal·lat als accessos de la vila, efectuen un rol dissuasiu i alhora, faciliten la identificació dels vehicles, registrats en els historials policials.

Com és habitual, els Mossos d'Esquadra a l'Escala han reforçat els seus efectius per la temporada d'estiu. En concret, han vingut professionals provinents de comissaries d'interior, mentre que l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) ofereix suport en seguretat ciutadana i en mantenir l'ordre públic en grans esdeveniments, tals com el festival Portalblau, l'Ítaca o la Festa Major. En canvi, els aspirants a policies que realitzaven el seu període de pràctiques a partir de la revetlla de Sant Joan, aquest any començaran a finals d'agost.

Pel que fa a l'entrada d'aquest estiu a l'Escala, els Mossos d'Esquadra han explicat que ha ingressat a la presó un delinqüent, que acumulava un gran nombre de robatoris en domicilis de segones residències del municipi.

Els agents fan una crida a no abaixar la guàrdia, i recomanen no deixar objectes de valor visibles a l'interior del vehicle. El cos també ressalta la importància de la col·laboració ciutadana, especialment, si es veuen "actituds estranyes" en entorns poc transitats. En aquest cas, es recomana trucar el 112, perquè s'hi desplaci una patrulla. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar