Publicitat
Publicitat

Una visita per descobrir l'Empòrion més mariner

Les Jornades Europees d'Arqueologia i Patrimoni  han descobert als visitants el vessant més mariner de la neàpolis d'Empòrion. La visita guiada, dirigida per Joaquim Tremoleda, ha fet un recorregut per la part nord del jaciment, els barris marítims i l'antic port natural. 

Un matí de diumenge radiant ha acompanyat una visita guiada per conèixer l'Empòrion que mira a mar. La ruta, que està integrada a les Jornades Europees d'Arqueologia i Patrimoni, descobreix tota la part nord del jaciment, seguint els darrers treballs arqueològics a Empúries. 

S'hi van apuntar més d'una vintena de persones, que van anar descobrint la transformació de la ciutat, des de l'àgora fins a la zona més propera a mar, on també se situaven àrees de culte, com el Santuari de Demèter. A la visita s'explicava la interpretació dels darrers descobriments, fruit de 4 anys de projecte, que s'acabaran d'enllestir el 2025. 

A la part final de la visita es descobria el port natural d'Empòrion, una troballa arqueològica que ha donat una nova interpretació al jaciment grec. 

Aquest port completa les 3 zones actuals d'estudi per entendre l'obertura a mar entre les èpoques grega i tardo-romana. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar