Publicitat
Publicitat

L'Escala vol abordar la soledat no desitjada

El Consell Municipal de Salut s'ha reunit aquest dimarts i entre els temes tractats, s'ha manifestat la necessitat de dissenyar una estratègia local per abordar la soledat no desitjada. També s'ha passat revista del nou model de gestió del CAP, així com s'ha actualitzat l'estat de les obres d'ampliació del centre. 

Per tal de pal·liar la sensació de soledat no desitjada entre la població de l'Escala, diferents actius locals vinculats a la salut s'han instat a dissenyar una estratègia municipal. Ara, treballen per quantificar el problema, i un cop s'obtingui aquesta radiografia, es plantejaran recursos per detectar de manera precoç la soledat. Es farà a través de plans d'acció, que s'efectuaran des de l'Ajuntament, el CAP, les farmàcies, les empreses o les entitats.

La necessitat d'abordar la soledat no desitjada s'ha tractat, aquest dimarts, en el Consell Municipal de Salut. De fet, la metgessa Núria Parra hi ha presentat un projecte, que en concret, remarca la importància de la detecció i la intervenció. Dos factors clau, segons s'explica, per combatre les conseqüències negatives de la soledat, des de malalties cardiovasculars o problemes d'addicions, fins a la depressió o l'ansietat.

Durant la trobada, també s'ha passat revista del nou model de gestió del CAP, el qual se n'extreu un balanç positiu dels primers cinc mesos implantat. A més, s'ha actualitzat l'estat de les obres d'ampliació de l'equipament sanitari, que avancen a bon ritme i que es preveu que estiguin enllestits l'abril de l'any vinent.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar