Publicitat
Publicitat

L'exposició 22 Forats per un Rèquiem s'instal·la a Girona

La terra del Cementiri d'Empúries ja s'exposa al Centre d'Art Contemporani El Bòlit a Girona. La mostra que es va prendre la setmana passada a l'Escala s'ha incorporat a una de les 22 notes del muntatge, un homenatge a les 22 fosses de víctimes no identificades localitzades a comarques gironines.

El grup d'artistes Cabosanroque i Miquel García han emprat l'art per denunciar l'oblit dels crims franquistes i la impunitat dels seus autors. El relat artístic de l'exposició Forats per un Rèquiem, que ja es pot visitar a la sala Bòlit de Girona, parteix del comboi que l'any 1959 va traslladar 179 cossos no identificats de la demarcació gironina al Valle de los Caídos i de més de 5.000 morts encara no exhumats. Un buit històric que aquesta mostra vol recuperar.

La terra recollida al Cementiri de Sant Martí d'Empúries de l'Escala forma part d'una de les 22 notes o forats de l'exposició. Mostres de sòl que volen representar els 19 municipis gironins on s'han trobat fosses comunes del franquisme. Pels autors d'aquestes obres d'art, la mostra exposada a Girona vol ser una denúncia a un temps de silenci. 

L'exposició la completa l'obra Exhumació, de Miquel García, que pretén alçar la veu contra la inacció dels governs democràtics davant la llista dels més de 5.000 morts que encara no han estat exhumats. 

La Sala Bòlit de Girona acollirà l'exposició fins a l'octubre. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar