Publicitat
Publicitat

Els pescadors estudien les algues amb el GALP

Una delegació de pescadors de la Costa Brava ha viatjat a Galícia per estudiar les algues amb el GALP. Han visitat una empresa del sector i s'han reunit amb dues confraries de la ria de Vigo i A Guarda.

Els pescadors han anat fins a Galícia per a descobrir com es processen les algues a l'empresa HQ Seaweed. A la delegació gironina hi havia representants de les confraries del Port de la Selva, Palamós, Cadaqués o l'Escala, entre d'altres. Van poder intercanviar coneixements amb els grups d'acció litoral del sector pesquer (GALP) de la ria de Vigo-A Guarda. També van visitar el Museu de la Navegació de Baiona, el Museu Anfaco i la Confraria de Vilaboa i van descobrir el projecte Algas de Baiona. Era visita a manera de retorn a la visita que l'any passat van fer membres de diferents GALP gallecs a la Costa Brava.

El GALP Costa Brava actualment és presidit per Jordi Fulcarà, patró major de la confraria de Llançà. En representació de l'Escala, la secretària de la confraria de l'Escala, Trini Agúndez exerceix de vicepresidenta i el patró major, Josep Lluís Sureda n'és el tresorer. També en forma part com a vocal, el regidor Martí Guinart. Entre les prioritats del GALP cal comptar-hi la creació de llocs de treball del sector pesquer, donar valor afegit als productes de la pesca i l'aqüicultura, diversificar l'activitat pesquera, fomentar l'economia blava, la protecció del medi ambient, així com recuperar i protegit el patrimoni cultural o impulsar nous models de participació i governança.

El cap de setmana passat, precisament es va tancar el termini de presentació de projectes a la convocatòria d'ajuts d'aquest 2024.

La resolució de quins es poden finançar i quins queden descartats es resoldrà, tot sembla indicar, el mes de maig vinent.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar