Bona part del programa Vila del Llibre es trasllada a la Sala Polivalent davant les previsions de pluja i vent d'aquest cap de setmana. L'edició d'enguany, dedicada al País Valencià, s'estrena aquest vespre amb l'espectacle "De Sueca a l'Empordà", encara a l'Alfolí.
La quarta vila del llibre no repetirà l'estructura de les tres anteriors. I és que, en aquesta ocasió, el temporal de pluja i vent que s'espera a partir d'aquesta nit ha fet que l'organització decidís portar cap a un lloc més arrecerat aquells actes programats a l'aire lliure. Totes les activitats es mantenen però tota la programació compresa entre les 11h i dos quarts de set es trasllada a la Sala Polivalent.
Només mantenen la seva ubicació inicial la programació amb els centres escolars que es feien aquest matí, la inauguració d'aquest vespre, el taller de Núria Esponellà de demà a la biblioteca, el concert de Pau Alabajos de demà al vespre, les rutes literàries, la taula sobre Literatura del Dolor de diumenge a la Galeria Port i la cloenda poètica de diumenge.
La Vila del Llibre d'enguany compta amb la cultura del País Valencià com a convidada d'honor. Aquest vespre, obrint el conjunt d'actes dedicats a València, s'estrena l'espectacle "De Sueca a l'Empordà", sobre un text de Sebastià Bennasar amb el qual es connecta València i l'Empordà a través dels textos de Joan Fuster i Josep Pla.
Serà una lectura dramatitzada. L'espectacle s'estrenarà d'aquí a unes setmanes.
La d'enguany serà la segona vila del llibre del cicle de la Mediterrània que, per a Enric Bono, està essent una mostra de cultura viva i de la riquesa dels Països Catalans.
Com a peça principal del cicle dedicat a València, demà a la tarda, tindrà lloc la conferència de Joan Francesc Mira, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i un dels intel·lectuals amb un pes específic més gran dins el panorama actual de les lletres catalanes, que farà un recorregut des d'Homer fins a Joan Fuster.Entre els actes de diumenge, una nodrida representació d'escriptors valencians (Martí Domínguez, Lurdes Toledo, Gustau Muñoz i Juli Capilla) explicaran la situació actual de les lletres catalanes al sud del Principat.Però la Vila del Llibre vol ser un aparador obert a tot tipus de públic, no només al més interessat pel fil conductor de l'edició de cada any.
La taula de diàleg sobre "La persistència de la memòria" amb autors com Rafel Nadal, Llucia Ramis o Miquel Martín de demà al migdia o la tribuna de Toni Cruanyes sobre els llibres de la seva vida, així com diversos recitals poètics o musicals volen obrir l'interès d'un públic ben divers.
La vila del llibre de l'Escala és la primera d'un calendari de vuit cites, una cada mes, que s'allargarà fins el mes d'octubre vinent i que fan definir la Xarxa de Viles del Llibre com el circuit literari més gran del país.
La Vila del Llibre, a més, ha volgut fer un gest solidari amb Ucraïna, de manera que organitzadors i la majoria de paradistes presents al mercat han decidit donar un 5% de la seva facturació a l'ONG Educo, que actua directament en territori ucraïnès.
Així mateix, s'ha organitzat una guardiola solidària adreçada al públic perquè puguin fer les seves donacions per a la mateixa entitat. Amb aquest gest, la Vila del Llibre vol contribuir a fer entendre que només la cultura pot aturar la barbàrie.